5 Ντοκιμαντέρ στο Netflix που αξίζει να δείτε

5 Documentaries on Netflix you need to watch
Photo by freestocks on Unsplash

    Ένα από τα θετικά του Netflix είναι το γεγονός πως, εκτός από την ψυχαγωγία με ταινίες και σειρές, μπορεί να προσφέρει στο θεατή και γνώσεις, εμβαθύνοντας, μέσω των ντοκιμαντέρ, σε διάφορα ζητήματα που είτε έχουν απασχολήσει το κοινό είτε αφορούν άμεσα στη ζωή ενός σύγχρονου ανθρώπου. 
    Κάποια από τα ντοκιμαντέρ που μπορείτε να βρείτε στην -αν μη τι άλλο- δημοφιλή πλατφόρμα του Netflix και αξίζει να παρακολουθήσετε, είναι τα εξής:

1. The Disappearence of Madeleine McCann: Η υπόθεση εξαφάνισης ενός μικρού κοριτσιού, της τρίχρονης τότε Madeleine McCann στην Πορτογαλία, που έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο.


2. Our Planet: Ένα ντοκιμαντέρ που χρειάστηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να γυριστεί, μας ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και υπογραμμίζει τις συνέπειες που υφίσταται ο πλανήτης από την κλιματική αλλαγή.


3. The Great Hack: Πώς μια εταιρία δεδομένων με το όνομα Cambridge Analytica εκμεταλλεύεται τη δύναμη των social media και παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, το 2016.


4. Unsolved Mysteries: Μια σειρά από μυστηριώδεις υποθέσεις που θεωρούνται μέχρι και σήμερα ανεξιχνίαστες.


5. The Social Dilemma: Στελέχη και πρώην εργαζόμενοι τεχνολογικών κολοσσών αναλύουν στην κάμερα τις δόλιες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τα κοινωνικά δίκτυα με στόχο την απόσπαση της προσοχής των χρηστών και προειδοποιούν για ένα μέλλον αρκετά διαφορετικό.


    Κάποια από τα θέματα που θίγονται σε αυτά τα ντοκιμαντέρ συνδέονται άμεσα με τη ζωή μας και τον τρόπο που δρούμε καθημερινά. Συνεπώς, η παρακολούθησή τους, μπορεί να αλλάξει τη γνώμη που έχουμε για σημαντικά πράγματα.
Νεότερη Παλαιότερη