6 Διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις τις τορτίγιες

6 Things to Make with Tortillas
Photo by Micheile Henderson on Unsplash

    Οι τορτίγιες είναι ένα υλικό "πασπαρτού", αφού δεν έχει ιδιαίτερα έντονη γεύση από μόνο του και έτσι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί είτε σε αλμυρά είτε σε γλυκά πιάτα. Εκτός από αυτό, μπορούμε να μαγειρέψουμε τις τορτίγιες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, μερικοί εκ των οποίων είναι οι εξής:

1. Chips: Τοποθετήστε απλά τις τορτίγιες, κομμένες σε τριγωνάκια, στο φούρνο, αφού τις έχετε πασπαλίσει με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη ή πάπρικα, ή με οποιοδήποτε υλικό επιθυμείτε. Όταν δείτε ότι έχουν ροδίσει και έχουν γίνει τραγανές, μπορείτε να τις βγάλετε από το φούρνο!

6 Things To Make With Tortillas - Tortilla Chips
Photo by Tim Toomey on Unsplash

2. Φωλιές: Βάζετε ένα κομμάτι από την τορτίγια (ή μία μικρή ολόκληρη) σε μία φόρμα ψησίματος που χρησιμοποιούμε για τα cupcake ή τα muffin. Ρίχνετε μέσα στην τορτίγια τη γέμιση που θέλετε και τις ψήνετε για λίγα λεπτά στο φούρνο!

3. Βάση για pizza: Αντί για ζυμάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία τορτίγια ως βάση για pizza και να τοποθετήσετε από πάνω τα αγαπημένα σας υλικά.

4. Toasted ή sandwich: Είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε την τορτίγια, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν είναι νόστιμος. Τη γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας (τυρί, λαχανικά κ.ά.) και είτε την ψήνουμε είτε την τρώμε κρύα.

5. Ρολάκι: Απλώστε πάνω σε μία τορτίγια φυστικοβούτυρο, τυρί κρέμα, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο κρεμώδες υλικό θέλετε, προσθέστε κάποιο φρούτο ή και ξηρούς καρπούς και τυλίξτε την πίτα ρολάροντάς την. Κόψτε τη σε μικρά κομμάτια και είναι έτοιμη!

6. Tacos ή burritos: Και τα δύο είναι πολύ δημοφιλή μεξικάνικα πιάτα με πολλές ομοιότητες. Οπτικά, οι κύριες διαφορές τους είναι στο τύλιγμα και στο μέγεθος (τα tacos είναι λίγο μικρότερα). Η γέμισή τους ποικίλει, αφού μπορείτε να φτιάξετε tacos ή burritos με διάφορα είδη κρέατος, τυρί, λαχανικά, σάλτσες κ.ά.

6 Things To Make With Tortillas - Tacos & Burritos
Photo by Spencer Davis on Unsplash
6 Things To Make With Tortillas - Tacos & Burritos
Photo by LikeMeat on Unsplash

  Κάποια από τα παραπάνω μπορούν να θεωρηθούν και κυρίως γεύματα, και όχι μόνο σνακ, αν φροντίσουμε να προσθέσουμε τα κατάλληλα συστατικά!
    Καλή όρεξη! 

Νεότερη Παλαιότερη