Χρήσιμες εφαρμογές για smartphone που μας λύνουν τα χέρια

Useful Apps For Your Smartphone
Photo by Bagus Hernawan on Unsplash

    Πολλές από τις εφαρμογές που έχουμε στο κινητό μας, τις χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Κι αυτό γιατί έχουμε αντιληφθεί πως ανταποκρίνονται στο σκοπό για τον οποίο τις χρειαζόμαστε και άξιζαν το download. Τέτοιες εφαρμογές είναι κι αυτές στις οποίες θ' αναφερθούμε παρακάτω. Αποτελούν χρηστικά εργαλεία, το καθένα για διαφορετικούς λόγους και σίγουρα αξίζουν μία θέση σε κάθε smartphone.

1. Google Lens: Με το Google Lens μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του κινητού σας για να μάθετε πληροφορίες μέσω του διαδικτύου για ό,τι βλέπετε γύρω σας. Για παράδειγμα, η εφαρμογή μπορεί να μεταφράσει το κείμενο σε μια ταμπέλα, να σκανάρει barcode, να αποθηκεύσει μία επαφή, να μας δώσει πληροφορίες για ένα αντικείμενο, φυτό, ζώο κ.ά. Πρόκειται για μία πολύ εύχρηστη εφαρμογή που μόνο με την κάμερα του κινητού μπορεί πραγματικά να μας λύσει τα χέρια. (Android)

2. All-In-One Calculator: Ένα πολύ χρήσιμο app, πολυ-εργαλείο θα έλεγε κανείς, αφού εκτός από τις βασικές λειτουργίες μιας αριθμομηχανής, διαθέτει πολλές επιπλέον. Μεταξύ αυτών είναι και οι μετατροπές βάρους, ώρας, θερμοκρασίας, ταχύτητας, ενέργειας και άλλων μεγεθών, οι αλγεβρικοί αλλά και γεωμετρικοί υπολογισμοί. (Android)

3. DroidCam: Το πιο πιθανό είναι πως η κάμερα του κινητού μας έχει μεγαλύτερη ανάλυση σε σχέση με μία webcam και, συνεπώς, παράγει καλύτερη εικόνα. Αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο με την εφαρμογή DroidCam, η οποία μπορεί να μετατρέψει το smartphone μας σε webcam. Η σύνδεση με τον υπολογιστή μας μπορεί να γίνει ενσύρματα ή ασύρματα και, έπειτα, είμαστε ελεύθεροι να τη χρησιμοποιήσουμε σε βιντεοκλήσεις, συνέδρια ή όπου αλλού επιθυμούμε. (Android/iOS)

4. Fast Speed Test: Ένα εργαλείο μέτρησης της ταχύτητας σύνδεσής μας στο Internet, φτιαγμένο από τους δημιουργούς του Netflix. Απλό, έμπιστο, εύκολο στη χρήση και χωρίς διαφημίσεις. (Android/iOS)

5. Tiny Scanner: Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι, όπως δηλώνει και το όνομά της, ένα scanner που αποθηκεύει τα έγγραφα που φωτογραφίζετε σε μορφή εικόνας ή PDF. Έχετε τη δυνατότητα να τα οργανώσετε σε φακέλους και να τα κάνετε share με διάφορους τρόπους, όπως e-mail, Evernote, Google Drive κ.ά. Κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι πως μπορείτε να κλειδώσετε με τον κωδικό που εσείς θέλετε τα αρχεία σας, προκειμένου να τα προστατεύσετε. (Android)

    Όλες οι παραπάνω εφαρμογές είναι αρκετά απλές στη χρήση, προκειμένου εξυπηρετούν την καθημερινότητά μας και να την καθιστούν πιο εύκολη!


Πηγές
https://www.dev47apps.com/
https://lens.google.com/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netflix.Speedtest
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appxy.tinyscanner
https://play.google.com/store/apps/details?id=all.in.one.calculator

Νεότερη Παλαιότερη