5 Ταινίες found footage

Found Footage Movies
Photo by Jakob Owens on Unsplash

    Οι ταινίες found footage είναι ένα πολύ ενδιαφέρον είδος και βασίζονται σε πλάνα που έχουν τραβηχτεί από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται όλο και περισσότερο και έχουν κερδίσει ένα μεγάλο μέρος του κινηματογραφικού κοινού. 
    Κάποιες από τις καλύτερες ταινίες που ανήκουν σ' αυτό το είδος, είναι οι εξής:

1. Phoenix Forgotten: Το 1997, στο Phoenix της Arizona, τρεις νέοι, στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν κάποιες λάμψεις στον ουρανό, εξαφανίστηκαν κάτω από περίεργες συνθήκες.

2. As Above, So Below: Με την παρακίνηση μιας νεαρής αρχαιολόγου, μία ομάδα ερευνητών αποφασίζει να κατέβει στις κατακόμβες που βρίσκονται κάτω από τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

3. Encounters: Σουηδία 2011. Το συνεργείο μιας ταινίας πηγαίνει στο δάσος για γυρίσματα αλλά δεν επιστρέφει ποτέ.

4. Catfish: Μετά από τη διαδικτυακή συνομιλία μιας κοπέλας και ενός άνδρα, ο δεύτερος, αποφασισμένος να τη γνωρίσει, πηγαίνει στο σπίτι της, έχοντας πάρει μαζί του και έναν φίλο του. Ωστόσο, αυτό που θα συναντήσει απέχει πολύ από αυτό που φανταζόταν.

5. Creep I: Έχοντας δει μια αγγελία για αναζήτηση βιντεογράφου, ένας νεαρός κατευθύνεται προς το σπίτι ενός ετοιμοθάνατου άνδρα για να βιντεοσκοπήσει τις τελευταίες του ημέρες εν ζωή. Σύντομα, όμως, θα συνειδητοποιήσει πως κάτι δεν πάει καλά.



    Από την πρώτη στιγμή μπορούμε να καταλάβουμε πως δεν πρόκειται για ταινίες που είναι γυρισμένες με το συνηθισμένο τρόπο. Αυτό, όμως είναι και το γεγονός που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή!
Νεότερη Παλαιότερη