Χρήσιμες εφαρμογές για ταξίδια

Travel Apps For Android & iOS
Photo by Fikri Rasyid on Unsplash

    Η πανδημία του Covid-19 σίγουρα έχει περιορίσει κατά πολύ τα ταξίδια και τις αποδράσεις όλων. Ωστόσο, κάποιες μετακινήσεις είναι αναπόφευκτες, αλλά μπορούν να γίνουν ευκολότερες, διασκεδαστικές και ευχάριστες με τις εξής εφαρμογές:

1.
Hopper: Μέσω του Hopper μπορείτε να κάνετε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων. Αφού έχετε επιλέξει τον προορισμό σας, η εφαρμογή εμφανίζει τις τιμές για κάθε μήνα, μαρκαρισμένες με διαφορετικά χρώματα, ώστε να καθίσταται ευκολότερη η διάκριση μεταξύ φθηνών και ακριβών εισιτηρίων. Επίσης, μπορείτε να προσαρμόσετε τα αποτελέσματα στις προτιμήσεις σας μέσω των φίλτρων (π.χ. να αφαιρέσετε τις πτήσεις με στάσεις). Το Hopper προτείνει και διάφορες προσφορές βάσει του ιστορικού σας, αλλά το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι το γεγονός ότι ειδοποιεί το χρήστη για το πότε είναι η σωστή στιγμή για να κάνει μία κράτηση ή τον προτρέπει να περιμένει για μία καλύτερη τιμή. (Android/ iOS)

2. PackPoint Travel Packing List: Η ιδανική εφαρμογή για την οργάνωση της βαλίτσας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισάγετε κάποιες πληροφορίες για το ταξίδι σας, όπως το ποιος είναι ο προορισμός σας ή ποιες δραστηριότητες επιθυμείτε να κάνετε εκεί, ώστε η εφαρμογή να κατηγοριοποιήσει τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε βάσει αυτών των στοιχείων. (Android/ iOS)

3. Moovit: Το Moovit ιδιαίτερα χρήσιμο για τις βόλτες στην πόλη. Θα σας καθοδηγήσει ώστε να μεταβείτε από το ένα σημείο στο άλλο με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο σε περισσότερες από 3,000 πόλεις ανά τον κόσμο. Στην εφαρμογή εμφανίζονται και στάσεις λεωφορείων και τρένων που βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία του χρήστη, με την πραγματική ώρα άφιξης των μέσων. (Android/ iOS)

4. XE Currency: Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει το γρήγορο υπολογισμό των συνεχώς μεταβαλλόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών μεταξύ των νομισμάτων. Διαθέτει μία μεγάλη λίστα με εθνικά νομίσματα, τα οποία είναι ταξινομημένα με αλφαβητική σειρά. Ένα μεγάλο θετικό αυτής της εφαρμογής είναι το ότι ενημερώνεται κάθε ένα λεπτό για τις ισοτιμίες. Πρόκειται για ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο, ειδικά για όσους ταξιδεύουν συχνά σε διαφορετικές χώρες. (Android/ iOS)

5. Skratch: Μόλις έχετε γυρίσει από ένα αξέχαστο ταξίδι και έχει έρθει η στιγμή να σβήσετε έναν προορισμό από το bucket list σας. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μέσω του Skratch. Ανοίγοντας την εφαρμογή, θα εμφανιστεί ένας παγκόσμιος χάρτης, πάνω στον οποίο μπορείτε να μαρκάρετε τη χώρα που μόλις επισκεφθήκατε. Υπάρχει, ωστόσο, και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε στην εφαρμογή φωτογραφίες από το ταξίδι σας. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα επιλέγετε μία χώρα που έχετε επισκεφθεί, θα θυμάστε πόσο υπέροχη ήταν αυτή η εμπειρία. (Android/ iOS)

    Οι εφαρμογές αυτές θα φανούν χρήσιμες σε όσους ταξιδεύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και σε όσους λατρεύουν τα ταξίδια και είναι μια αγαπημένη τους συνήθεια!

Νεότερη Παλαιότερη