6 Χρήσιμα και απαραίτητα αντικείμενα για την κουζίνα

Kitchen Essentials
Photo by Becca Tapert on Unsplash

    Στην κουζίνα, όταν όλα είναι στη θέση τους, το μαγείρεμα είναι πιο ξεκούραστο. Αρκεί, βέβαια, να έχουμε και τα κατάλληλα εργαλεία που θα μας βοηθούν να κάνουμε αυτήν την καθημερινή ασχολία ευκολότερη και πιο διασκεδαστική. Ας δούμε, λοιπόν, κάποια αντικείμενα που θεωρούνται "κλειδιά" για την κουζίνα μας:

1. Αντικολλητικό τηγάνι: Στο αντικολλητικό μπορείτε να φτιάξετε διάφορα φαγητά χωρίς σταγόνα λιπαρής ουσίας, ώστε να είναι και πιο υγιεινά.

2. Ξύλο κοπής: Έχοντας μια σταθερή επιφάνεια για την κοπή των υλικών, η διαδικασία γίνεται αυτόματα ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο σύντομη.

Kitchen Essentials - Cutting Board
Photo by Elena Kloppenburg on Unsplash


3. Σπάτουλα σιλικόνης: Ιδανική για να ανακατεύετε μείγματα ζαχαροπλαστικής και φαγητά μέσα σε κάποιο σκεύος την ώρα που μαγειρεύονται. Το σημαντικό είναι πως δε φθείρουν τηγάνια, κατσαρόλες και παρόμοια σκεύη. Χρησιμοποιήστε την επίσης, για να αδειάσετε κάποιο μείγμα από ένα μπολ σε μία φόρμα.

4. Δοσομετρητές: Οι δοσομετρητές είναι απαραίτητοι προκειμένου να εκτελούνται σωστά οι συνταγές και να υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια στις δοσολογίες των υλικών.

Kitchen Essentials - Measuring Tools
Photo by Kara Eads on Unsplash

5. Φόρμα σιλικόνης: Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για κέικ, ψωμί, ομελέτες και άλλα μείγματα που θέλετε να ψήσετε στο φούρνο. Στις φόρμες αυτές δε χρειάζεται ούτε λάδι, ούτε βούτυρο αλλά ούτε και χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα).

6. Γυάλινα δοχεία: Τα γυάλινα δοχεία είναι ό,τι πρέπει για να τοποθετήστε μπαχαρικά, όσπρια, ζυμαρικά, βρώμη, δημητριακά, βότανα κ.ά. και να τα τοποθετήστε τα στην κουζίνα σας. Η ομοιομορφία στα δοχεία και η διαφορετικότητα στα χρώματα και τα σχήματα θα δώσει μια ευχάριστη νότα στο χώρο.

Kitchen Essentials - Jars
Photo by Pixabay on Pexels

    Οργανώστε την κουζίνα σας με απλά αντικείμενα που θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά σας!
Νεότερη Παλαιότερη