Εύκολη γλυκιά κολοκυθόπιτα

Sweet Pumpkin Pie

    Η κολοκύθα είναι ένα υλικό αγαπημένο και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές, όπως σούπες, κέικ, ακόμη και ροφήματα. Δημοφιλείς είναι και οι κολοκυθόπιτες που φτιάχνονται σε αλμυρή αλλά και σε γλυκιά εκδοχή, όπως είναι και η παρακάτω συνταγή! Απλή, εύκολη, νόστιμη και ιδανική για όσους αγαπούν την κολοκύθα! 

 Υλικά 
-Για τη ζύμη

  • 5 γρ. ξηρή μαγιά
  • 315 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 280 γρ. χλιαρό γάλα
  • 125 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
-Για τη γέμιση
  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
  • 100 γρ. μέλι
  • 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • βανίλια
  • κανέλα
  • καρύδια (προαιρετικά)
 Βήματα 
1. Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα υγρά υλικά για τη ζύμη και σ' ένα άλλο τα στερεά
2. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει (περίπου μια ώρα)
3. Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια
4. Τη βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
5. Όσο βράζει, προσπαθούμε να τη λιώσουμε, για να γίνει σαν πουρές
6. Όταν είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
7. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
8. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μία επιφάνεια με αλεύρι και τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια
9. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα
10. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα
11. Τοποθετούμε και το άλλο φύλλο από πάνω και κλείνουμε προσεκτικά τις άκρες
12. Χαράζουμε την κολοκυθόπιτα στο πάνω μέρος και την ψήνουμε στους 160℃ για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας).

    Καλή όρεξη!

Νεότερη Παλαιότερη