Πως να περάσετε το χρόνο σας χωρίς Internet

Things to Do Without Internet
Photo by Ella Jardim on Unsplash

    Το Internet είναι κάτι που χρήσιμοποιούμε κάθε μέρα για πάρα πολλά πράγματα, από πολύ απλά μέχρι πολύ σημαντικά, για τη δουλειά μας, την καθημερινότητά μας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν μπορούν να αποχωριστούν τον υπολογιστή ή το κινητό τους, οτιδήποτε δηλαδή τους προσφέρει πρόσβαση στο Internet. Χρειάζεται όμως, να περνάμε χρόνο με τον εαυτό μας, αλλά και με τους γύρω μας, χωρίς να κοιτάμε μία οθόνη και να μένουμε προσκολλημένοι σ' αυτήν. Είναι αναγκαία μία "αποσύνδεση" για να ξεφεύγουμε από όλες αυτές τις πληροφορίες που δεχόμαστε καθημερινά online και να προσφέρουμε στον εαυτό μας ποιοτικό χρόνο και στιγμές χαλαρότητας.
Κι αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε χωρίς Internet και ηλεκτρονικές συσκευές, δείτε κάποιες ιδέες:

1. Μαγειρέψτε! Διαλέξτε μία συνταγή που σας αρέσει, ή κάποια καινούρια που έχετε αποθηκεύσει πολύ καιρό για να τη δοκιμάσετε, ετοιμάστε τα υλικά σας και ξεκινήστε τη δημιουργία!

2. Οργανώστε το χώρο σας. Μπορεί να είναι το γραφείο, το υπνοδωμάτιο, η κουζίνα, ένα ξεκαθάρισμα στις ντουλάπες, οτιδήποτε. Έχοντας τα πάντα τακτοποιημένα, η δουλειά που θέλουμε να κάνουμε γίνεται πολύ εύκολα και γρηγορότερα!

3. Φτιάξτε μία κατασκευή! Όταν φτιάχνουμε κάτι μόνοι μας, μπορούμε να το διαμορφώσουμε και το διακοσμήσουμε με βάση τη δική μας αισθητική μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια! Εξάλλου, οτιδήποτε χειροποίητο φέρει μία άλλη αξία.

4. Γυμναστείτε! Η άσκηση είναι ένα δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας για να τον κρατάμε δυνατό και υγιή. Υπάρχουν πολλά είδη άσκησης, όπως το περπάτημα, που μπορεί να συνδυαστεί με τη βόλτα ενός κατοικιδίου, το αερόβιο, η yoga κ.ά. Ο καθένας επιλέγει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην καθημερινότητα και στη διάθεσή του αλλά και στο σώμα του.

5. Διαβάστε ένα βιβλίο. Όπως και στη γυμναστική, έτσι και στα βιβλία, υπάρχουν κατηγορίες για όλα τα γούστα. Βιογραφικά, επιστημονικής φαντασίας, ιστορικά, άπειρα είδη για να διαλέξουμε τι είναι αυτό που μας αρέσει.

Να θυμάστε πως ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε μία καινούρια ασχολία!

Νεότερη Παλαιότερη