Πώς να οργανώσεις το τέλειο picnic σε 5 βήματα

Plan the perfect picnic in 5 steps
Photo by Kate Hliznitsova from Unsplash

    Τώρα που μπήκε ο Μάιος μπορούμε να πούμε και επίσημα ότι καλοκαίριασε, κι ας μας παιδεύει η ανοιξιάτικη αλλεργία. Ο καιρός λοιπόν μας φωνάζει όλο και πιο έντονα να βγούμε έξω και να απολαύσουμε τις ζεστές μέρες και τα δροσερά απογεύματα. Και τι είναι καλύτερο από ένα picnic στο γρασίδι ή δίπλα στη θάλασσα; Δε χρειάζεται να το σκέφτεσαι και πολύ. Ξεκίνα να το ετοιμάζεις! 

1. Βρες το μέρος

Συνήθως για ένα picnic μας αρέσει να πηγαίνουμε σε χώρους που έχουν πράσινο, όπως είναι ένα πάρκο ή ένα δάσος. Μπορείς ωστόσο να επιλέξεις και μια ήσυχη παραλία με άμμο, ειδικά αν πρόκειται να πας αργά το απόγευμα για να απολαύσεις και το ηλιοβασίλεμα.

2. Διάλεξε τη μέρα

Την ημέρα που θα πας για picnic σίγουρα δε θέλεις να βρέχει. Οπότε καλό είναι όταν κανονίσεις την ημερομηνία που βολεύει εσένα και την παρέα σου (αν πας με παρέα) να ρίξεις και μια ματιά στον καιρό!

3. Πήγαινε για ψώνια

Κάνε μια λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστείς και πήγαινε να τα πάρεις έγκαιρα, ώστε να έχεις χρόνο αν ξεχάσεις κάτι. Επίλεξε φρούτα, κάποιο είδος ψωμιού, αλείμματα, ποτά και ό,τι άλλο πιστεύεις πως θα ταιριάζει στο μενού σου. Αυτές οι επιλογές πάντως είναι πασπαρτού και σίγουρα θα σε βοηθήσουν να κάνεις αρκετούς συνδυασμούς.

4. Ετοίμασε τα φαγητά

Αν έχεις σκεφτεί να πάρεις μαζί σου κάτι που θέλει ψήσιμο, μαγείρεμα ή γενικά χρειάζεται κάποια διαδικασία (π.χ. κάποια πίτα), προετοίμασέ το μία ημέρα πριν, ώστε να μην το έχεις την ημέρα του picnic.

5. Επίλεξε διασκεδαστικές δραστηριότητες

Είσαι σ' ένα πανέμορφο μέρος της φύσης, οπότε άσε το κινητό στην άκρη και κάνε κάτι διασκεδαστικό είτε είσαι μόνος είτε με την παρέα σου. Μουσική, χορός, περπάτημα, παιχνίδια, έχεις πολλές επιλογές.

Καλό μήνα σε όλους! 🌸

Νεότερη Παλαιότερη