4 Πρωτότυπες ταινίες που εκτυλίσσονται μέσα σε οθόνη υπολογιστή

Computer Screen Movies
Photo by Alf Williamsen on Unsplash

    Η διαδικτυακή δραστηριότητα στις μέρες μας είναι σίγουρα πολύ έντονη και συχνή. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των όσων κάνουμε κάθε μέρα γίνεται, πλέον, μέσω Internet, και πολλά από τα προσωπικά μας στοιχεία είναι αναρτημένα σε διάφορες online πλατφόρμες. Επομένως, θα έλεγε κανείς ότι ο σύγχρονος άνθρωπος είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένος στον παγκόσμιο ιστό, και μάλιστα με τη θέλησή του, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας την αδυναμία που δείχνει στα social media.
    Το να βλέπουμε εμείς την οθόνη ενός υπολογιστή ή ενός κινητού, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Υπάρχει, όμως και η άλλη πλευρά. Τι γίνεται όταν κοιτάξουμε μέσα απ' αυτήν; Οι παρακάτω ταινίες, δίνουν τέσσερις διαφορετικές απαντήσεις σ' αυτό το ερώτημα.

1. Searching: Μέσω διαδικτυακών λογαριασμών αλλά και με τη βοήθεια μιας ντεντέκτιβ, ένας απελπισμένος πατέρας ψάχνει να βρει τα ίχνη της 16χρονης κόρης του, η οποία εξαφανίστηκε μέσα σ' ένα βράδυ.


2. Ratter: Η ζωή μιας φοιτήτριας διαταράσσεται όταν αντιλαμβάνεται πως κάποιος την παρακολουθεί μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών της.


3. The Den: Κατά τη διάρκεια εκπόνησης μιας εργασίας της για τους χρήστες των chatroom και περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας της online, μια νεαρή κοπέλα γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας μέσω της οθόνης του υπολογιστή της.


4. Unfriended: Dark Web: Έχοντας πάρει στο σπίτι του το laptop που βρήκε σ' ένα internet cafe, ένας νεαρός αναγκάζεται να μάθει από πρώτο χέρι τι είναι το dark web, μαζί με την παρέα του.


    Μπορεί οι περισσότεροι να μην έχουν συνηθίσει στην παρακολούθηση τέτοιου τύπου ταινιών, όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε πως απεικονίζουν τρομακτική πλευρά της πραγματικότητας.



Πηγή: https://www.imdb.com/
Νεότερη Παλαιότερη