5+1 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το αβοκάντο

Photo by Brenda Godinez on Unsplash

     

 Το αβοκάντο είναι ένα ευπροσάρμοστο και θρεπτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα συνταγών. Δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών, αλλά μπορεί επίσης να προσθέσει μια κρεμώδη και νόστιμη υφή στα πιάτα. Παρακάτω, μπορείς να δεις μερικούς δημιουργικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το αβοκάντο στις συνταγές που σίγουρα θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Guacamole: Αυτό το αγαπημένο dip είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους χρήσης του αβοκάντο. Φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση για τάκος και για σάντουιτς,αλλά και ως συνοδευτικό με chips τορτίγιας.
 
Smoothies: Η προσθήκη του αβοκάντο στο smoothie σου μπορεί να το κάνει ιδιαίτερα κρεμώδες και να του προσθέσει καλά λιπαρά. Απλά αναμειγνύεις το αβοκάντο με τα αγαπημένα σου φρούτα, τα υπόλοιπα υλικά και λίγο γάλα και έχεις ένα νόστιμο και θρεπτικό smoothie.

Dressing για σαλάτες: Το αβοκάντο κάνει έναν απολαυστικό συνδυασμό με χυμό λάιμ, σκόρδο και ελαιόλαδο, δημιουργώντας ένα κρεμώδες και γευστικό dressing για σαλάτες. Είναι ιδανικό για όσους στρέφονται σε μη γαλακτοκομικές επιλογές ή θέλουν να εμπλουτίσουν τη σαλάτα τους με κάτι διαφορετικό.

Σάλτσα ζυμαρικών: Αν θέλεις να ξεφύγεις από τα κλασικά μακαρόνια με κιμά ή με σάλτσα ντομάτας, μπορείς να δοκιμάσεις μια σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Με μερικά απλά υλικά, όπως ελαιόλαδο, λεμόνι, φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, μπορείς να έχεις ένα φανταστικό αποτέλεσμα!

Μους σοκολάτας: Το αβοκάντο χρησιμοποιείται πολύ συχνά και σε γλυκές συνταγές. Πολύ διαδεδομένη είναι η μους σοκολάτας, για την οποία μπορείς να βρεις αναρίθμητες συνταγές στο διαδίκτυο, απλές και γρήγορες!

Avocado toast: Κλείνουμε με το βασιλιά του brunch, το avocado toast. Μια αγαπημένη επιλογή για πολλούς, που επιδέχεται ποικίλους συνδυασμούς και γεύσεις. Στη συγκεκριμένη συνταγή, έχουμε δει το αβοκάντο να χρησιμοποιείται σε πολλές μορφές, πολτοποιημένο, σε φέτες, σε κύβους, κ.ά. Προσθέτεις τα αγαπημένα σου υλικά, όπως αυγά, καπνιστό σολομό, ντοματίνια ή τυρί κρέμα και έτοιμο!

Πάρε λοιπόν αυτές τις ιδέες, βάλε δημιουργικότητα και φτιάξε νόστιμα πιάτα που θα σε βγάλουν από τα συνηθισμένα!


Νεότερη Παλαιότερη