Trakt: το εργαλείο για όσους αγαπούν τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές

Trakt: TV show and movie tracker
Photo by Jens Kreuter on Unsplash


    
Το Trakt είναι μία πολύ χρήσιμη υπηρεσία, κατάλληλη για όσους αγαπούν τις ταινίες και τις σειρές. Πρόκειται για μία πλατφόρμα, στην οποία μπορεί κανείς να δημιουργήσει το δικό του λογαριασμό δωρεάν. Αυτή καταγράφει τις ταινίες και τα επεισόδια των σειρών που έχει δει, αφού συνεργάζεται με media player (π.χ. Apple TV) και υπολογιστές. 
    Το Trakt προσφέρει εργαλεία (μέσω του API του), ώστε διάφορες εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του (δείτε τις εφαρμογές). Τα δεδομένα αυτά ανανεώνονται είτε χειροκίνητα από το χρήστη, μέσω αυτών των εφαρμογών, είτε αυτόματα μέσω των υπηρεσιών που το υποστηρίζουν.
        Επιπλέον, μας δίνει διάφορες πληροφορίες, όπως τη βαθμολογία για κάθε ταινία και σειρά, υποδεικνύει τις πλατφόρμες streaming (π.χ. Amazon, Netflix, κ.ά.) στις οποίες είναι διαθέσιμες και προτείνει κάποιες που ταιριάζουν στο ιστορικό του χρήστη.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικές από τις εφαρμογές που είναι βασισμένες στο Trakt, εμφανίζουν στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των ταινιών, των επεισοδίων των σειρών που έχετε δει, ακόμη και τον αριθμό των ωρών που έχετε αφιερώσει στην παρακολούθηση αυτών. 


Νεότερη Παλαιότερη