Πώς να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά που σας έχουν απομείνει

6 Things To Do With Ripe Fruits And Vegetables
Photo by Adli Wahid on Unsplash

    Πολλές φορές, μας περισσεύουν υλικά και τρόφιμα στο ψυγείο, τα οποία φυσικά και δε θέλουμε να πετάξουμε. Τα φρούτα και τα λαχανικά που ίσως μας έχουν απομείνει, μπορούν να μας δώσουν θρεπτικές και πολύ εύγευστες επιλογές για όλα τα γεύματα της ημέρας. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε κάποιες από αυτές:

1. Σούπα : Ειδικά αυτήν την εποχή και όσο ο καιρός γίνεται πιο κρύος, οι σούπες έχουν την τιμητική τους! Η πιο διαδεδομένη εκδοχή τους, που είναι η βελουτέ, είναι και από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές αλλά και από τις πιο νόστιμες!

6 Things To Do With Ripe Fruits And Vegetables - Soup
Photo by Irina on Unsplash


2. Smoothie : Μια πολύ θρεπτική και υγιεινή επιλογή για να χρησιμοποιήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά είναι και τα smoothie. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα blender και πολύ πειραματισμό! (Αν θέλετε να είναι παγωμένο μπορείτε είτε να καταψύξετε από πριν τα φρούτα και τα λαχανικά είτε να προσθέσετε λίγο πάγο).

6 Things To Do With Ripe Fruits And Vegetables - Smoothie
Photo by Denis Tuksar on Unsplash


3. Παγωτό : Το σπιτικό παγωτό είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και αποτελεί μία αγαπημένη επιλογή για σνακ, ιδιαίτερα το καλοκαίρι! Βάλτε τα κατεψυγμένα φρούτα σας στο blender, προσθέστε λίγο γάλα ή γιαούρτι και ό,τι άλλο υλικό επιθυμείτε και είναι έτοιμο! 

4. Μαρμελάδα : Με γεύση φράουλα, βερίκοκο, σύκο ή οτιδήποτε άλλο αρέσει στον καθένα, η μαρμελάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρωινό, σε γλυκά ή και σε σνακ!

5. Chips : Ψιλοκομμένα και τραγανιστά κομμάτια από φρούτα ή λαχανικά, ψημένα στο φούρνο, που σίγουρα είναι πολύ πιο υγιεινά από αυτά του εμπορίου.

6 Things To Do With Ripe Fruits And Vegetables - Chips
Photo by K8 on Unsplash


6. Κατάψυξη : Τοποθετήστε τα φρούτα ή τα λαχανικά σε σακουλάκια μιας χρήσης και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

    Πειραματιστείτε και αξιοποιήστε τα υλικά σας στο μέγιστο, με όποιον τρόπο εσείς επιθυμείτε!

Νεότερη Παλαιότερη